Cu susu-n jos - Despre creativitate și reciclare



Upside Down este un proiect realizat de un grup de patru tineri, care și-a propus ca prin ideea lor să scoată în evidență problemele mediului înconjurător din România și să ofere oportunități de lucru persoanelor din medii defavorizate și cu dizabilități. Pentru a reduce cantitatea de deșeuri, ei vor să transforme materiale reciclabile sau materiale care nu mai pot fi folosite în noi produse de calitate și inedite.

Proiectul Upside Down este unul dintre cele 5 proiecte finaliste la competiția Social Impact Award 2012. Inițial, 43 de idei de proiecte de antreprenoriat social au fost selectate la nivelul României. Comentariu juriu: Cool idea. The problem of recycling waste is not disregarded, but the mix of the two (waste + disabilities) is novel. New solution.

Unul dintre premii, în bani, se acordă în baza voturilor publicului. Votarea se face online la secțiunea - Romanian Projects - proiectul Upside Down. Premiul, de 1500 EUR, garantează începerea proiectului. Pentru a sprijini echipa să își implementeze proiectul, nu trebuie decât să votați la secțiunea precizată.

Problema pe care proiectul o abordează este creșterea cantității de deșeuri nebiodegradabile ce sunt depozitate în gropile de gunoi, datorită tendinței oamenilor de a consuma din ce în ce mai mult. În România, cantitatea de deșeuri procesată pe cap de locuitor este de 308 kg, 99% fiind depozitată în gropile de gunoi și doar 1% fiind reciclată.

Ideea aparține unui grup de tineri ieșeni care cred în schimbare și susțin următoarea teorie a schimbării: „DACĂ folosesc deşeurile şi rebuturile într-un mod creativ în așa fel încât să ofer o alternativă la produsele prezente pe piață, produse care nu sunt prietenoase mediului, ATUNCI contribui activ la reducerea cantității de deșeuri ce vor fi depozitate în gropile de gunoi.”

Pentru a reduce deșeurile, Upside Down transformă materialele reciclabile (tetra-pack, camere de cauciuc, materiale rebut) în produse utile, de calitate și inedite, conform conceptului UPCYCLE. Produsele lor includ genți, portofele, agende, mape, care pot fi personalizate sau create după dorințele clienților.

Dacă vă place ideea și doriți să susțineți inițiativa nu trebuie să investiți decât 1 singur minut, să intrați pe http://socialimpactaward.net/participation/community-voting/, iar la secțiunea “Romanian Projects” să votați  “Upside Down”.

Prezentarea, pe scurt, a proiectului o puteți urmări aici

Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Un produs Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.